CNC Tezgâhların Tarihçesi

      CNC (Bilgisayarlı Sayısal Kontrol - Computer Numerical Control), takım tezgâhlarının sayısal komutlarla ve bilgisayar yardımıyla kontrol edilmesidir.

      Bilgisayarlı nümerik kontrol ise (Computer Numerical Control) temel düşünce takım tezgâhlarının sayı, harf vb. sembollerden meydana gelen ve belirli bir mantığa göre kodlanmış komutlar yardımıyla işletilmesi ve tezgâh kontrol ünitesinin (MCU) parça programını edebilen sistemdir.

      Bilgisayarlı nümerik kontrol de tezgâh kontrol ünitesinin kompitürize edilmesi sonucu programların muhafaza edilebilmelerinin yanında parça üretiminin her aşamasında programı durdurma, programda gerekli olabilecek değişiklikleri yapabilme, programa kalınan yerden tekrar devam edebilme ve programı son Şekliyle hafızada saklama mümkündür. Bu nedenle programın kontrol ünitesine bir kez yüklenmesi yeterlidir.

      Üretim aracı olarak takım tezgâhlarının kullanılması insanlık tarihiyle başlar. Ancak 19. yüzyıl başlangıcında İngiltere ve diğer Batı Avrupa ülkelerinde sanayi devrimini başlamasıyla takım tezgâhları günümüzdeki anlamı ile hızlı bir gelişme göstermiş ve sonucunda bu ülkelerde, sanayinin bel kemiğini oluşturan güçlü birtakım tezgâhı sanayi kurulmuştur.

      Takım tezgâhları alanında büyük devrim, 1950 yıllarında nümerik programlamaya göre çalışan ve nümerik kontrollü (NC - Numerical Control) denilen tezgâhların uygulamaya konulmasıyla başlar. Gelişen teknolojiyle günümüzdeki tezgâhlar bilgisayar kontrollü olmuştur.

      Nev Teknoloji olarak istediğiniz boyutlarda ve kesim kabiliyetinde CNC Plazma Kesim Tezgahları üretmekteyiz. Sağlam, estetik ve amacına uygun tasarımlarla; yüksek hassasiyetli kesimler yapabileceğiniz CNC Plazma tezgahlar iki yıllık garantisiyle vazgeçilmez yardımcınız olacaktır. HVAC CNC Plazmalar haricinde Pro serisi CNC Plazma Makinalarımız ile her sektöre uygun tezgahlar üretiyoruz. Özel tasarım CNC plazma tezgahlar ile özelleşmiş işleriniz için kusursuz makinalar üretiyoruz. Nev Teknoloji olarak her zaman daha iyisi için çalışıyoruz. CNC Plazma Kesim Tezgâh Fiyatı için bizimle irtibata geçin. Sizin için her zaman daha iyisi: NEV TEKNOLOJİ

      

 
CNC Plazma nev teknoloji

HVAC CNC Plazma

Havalandırma firmaları için tasarlanan plazma makinaları rulo şeklinde sacları kesim için özelleşmiştir. Rulo şeklindeki sac uygun boyutta kesildikten sonra tezgah üzerine konulduğunda bombe şeklinde bulunur ve tam olarak düz olarak bulunmamaktadır.

Detaylı Bilgi
CNC Plazma nev teknoloji

Pro CNC Plazma

Nev Teknoloji olarak ürettiğimiz özel tasarım CNC plazma makinaları ile işletmenize yönelik özelleşmiş makinalar ile işletmenize yönelik çözümler sunuyoruz. Gerek farklı boyutlarda, gerekse özelleşmiş eksen tasarımları ile hayallerinizi gerçekleştiriyoruz.

Detaylı Bilgi
CNC Plazma nev teknoloji

Özel Tasarım CNC Plazma

Nev Teknoloji olarak ürettiğimiz endüstriyel döner robotları, konveyör sistemler, döner taşıma sistemleri ve diğer yardımcı ekipmanlar ile en iyiye birlikte ulaşıyoruz. Endüstriyel döner üretim hatlarının olmazsa olmazı endüstriyel döner robotlarıdır.

Detaylı Bilgi