CNC Kullanım Alanları


      Günümüzde imalatın yapıldığı hemen hemen her alanda CNC kullanılmaktadır. CNC’nin kullanıldığı başlıca alanlar: Talaşlı imalat, Fabrikasyon ve kaynakçılık, Pres işleri, Muayene ve kontrol, Montaj, Malzemelerin taşınması …

      CNC Takım Tezgâhlarının Avantajları; Ayar zamanı çok daha kısadır, Yardımcı ve hazırlık zamanları çok düşük olması, prodüktiviteyi artırır ve maliyeti azaltır, Daha yüksek ve özellikle sabit kalite elde edilir, Daha az ve basit tutturma tertibatlarına ihtiyaç vardır, Çok karmaşık parçalar yüksek bir doğrulukla işlenebilir, Konvansiyonel tezgâhlarda kullanılan bazı bağlama kalıp, mastar vb. elemanlarla kıyaslandığında tezgâhın ayarlama zamanı çok daha kısadır, Ayarlama, ölçme, kontrol, manuel hareket vb. nedenlerle oluşan zaman kayıpları ortadan kalkmıştır, insan faktörünün imalatta fazla etkili olmamasından dolayı seri ve hassas imalat mümkündür, Tezgâh operasyonları yüksek bir hassasiyete sahiptir, Tezgâhın çalışma temposu her zaman yüksek ve aynıdır, Her türlü sarfiyat (elektrik, emek, malzeme vb.) asgariye indirilir. İmalatta operatörden kaynaklanacak her türlü kişisel hatalar en aza indirgenmiştir, Kalıp, mastar, şablon vb. pahalı elemanlardan faydalanılmadığı için sistem daha ucuzdur, Depolamada daha az yere gerek vardır, Parça imalatına geçiş, daha süratlidir, Parça üzerinde yapılacak değişiklikler sadece programın ilgili bölümünde ve tamamı değiştirilmeden seri olarak yapılır. Bu nedenle CNC takım tezgâhlarıyla yapılan imalat, büyük bir esnekliğe sahiptir.

      CNC Takım Tezgâhlarının Dezavantajları; Daha hassastır ve dolayısıyla çevre etkilerine karşı daha iyi muhafaza edilmelidir, Bozulma ihtimali daha fazladır ve ayrıca tamirat için uzmanlaşmış elemanlara ihtiyaç vardır, Programlama için kalifiye elemanlar gerekir, Detaylı bir imalat planı gereklidir, Pahalı bir yatırım gerektirir, Tezgâhın saat ücreti yüksektir, Konvansiyonel tezgâhlarla kıyaslandığında daha titiz kullanım ve bakım ister, Kesme hızları yüksek ve kaliteli kesicilerin kullanılması gerekir, Periyodik bakımları uzman ve yetkili kişiler tarafından düzenli olarak yapılmalıdır.

      Üretimde CNC’nin kullanıldığı tezgâh türleri: CNC torna tezgâhları, CNC freze tezgâhları, CNC taşlama tezgâhları, CNC pres ve zımbalı deliciler, CNC nokta kaynak makineleri, Üç boyutlu ölçme ve kontrol tezgâhları, Alet bileme tezgâhları, Testere tezgâhları, Montaj sistemleri, Erozyon tezgâhları, Kaplama tezgâhları, Malzeme taşıma sistemleri, Lazer kesme tezgâhları, Boru bükme makineleri, Sıvama tezgâhları, Alevle kesme makineleri

      KAYNAK: CNC LAZERLE KESME (521MMI252) METAL TEKNOLOJİSİ - T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

      Nev Teknoloji olarak istediğiniz boyutlarda ve kesim kabiliyetinde CNC Plazma Kesim Tezgahları üretmekteyiz. Sağlam, estetik ve amacına uygun tasarımlarla; yüksek hassasiyetli kesimler yapabileceğiniz CNC Plazma tezgahlar iki yıllık garantisiyle vazgeçilmez yardımcınız olacaktır. HVAC CNC Plazmalar haricinde Pro serisi CNC Plazma Makinalarımız ile her sektöre uygun tezgahlar üretiyoruz. Özel tasarım CNC plazma tezgahlar ile özelleşmiş işleriniz için kusursuz makinalar üretiyoruz. Nev Teknoloji olarak her zaman daha iyisi için çalışıyoruz. CNC Plazma Kesim Tezgâh Fiyatı için bizimle irtibata geçin. Sizin için her zaman daha iyisi: NEV TEKNOLOJİ

      

 
CNC Plazma nev teknoloji

HVAC CNC Plazma

Havalandırma firmaları için tasarlanan plazma makinaları rulo şeklinde sacları kesim için özelleşmiştir. Rulo şeklindeki sac uygun boyutta kesildikten sonra tezgah üzerine konulduğunda bombe şeklinde bulunur ve tam olarak düz olarak bulunmamaktadır.

Detaylı Bilgi
CNC Plazma nev teknoloji

Pro CNC Plazma

Nev Teknoloji olarak ürettiğimiz özel tasarım CNC plazma makinaları ile işletmenize yönelik özelleşmiş makinalar ile işletmenize yönelik çözümler sunuyoruz. Gerek farklı boyutlarda, gerekse özelleşmiş eksen tasarımları ile hayallerinizi gerçekleştiriyoruz.

Detaylı Bilgi
CNC Plazma nev teknoloji

Özel Tasarım CNC Plazma

Nev Teknoloji olarak ürettiğimiz endüstriyel döner robotları, konveyör sistemler, döner taşıma sistemleri ve diğer yardımcı ekipmanlar ile en iyiye birlikte ulaşıyoruz. Endüstriyel döner üretim hatlarının olmazsa olmazı endüstriyel döner robotlarıdır.

Detaylı Bilgi