CNC Plazma Kesim Gazları

      Fabrikatörlerin çoğu “çift gaz” veya “çoklu gaz” kapasitesine sahip olan plazma sistemlerini seçmektedir. Bu da, farklı uygulamalar için farklı plazma ve muhafaza gazlarının kullanılabileceği anlamına gelmektedir. Çok gazlı torçlar, malzeme çeşitliliği geniş olan atölyeler için en yüksek esnekliği sunarlar. Kesim kalitesi, parça ömrü, verimlilik ve genel işlem maliyeti açısından en iyi dengenin yakalanması için malzeme tipi ve kalınlığına göre farklı gazlar kullanılır.

      Hava, en yüksek derecede çok yönlü plazma gazıdır; siyah sac, paslanmaz çelik ve alüminyumda iyi kesim kalitesi üretir. Hava, gaz satın almayı gerektirmediği için işletim maliyetini de düşürür. Ancak hava bedava değildir. Atölye havası partikül, yağ buharı ve nemden arındırılması için temizlenmelidir. Hava plazma sistemleri için en iyi çözüm partikül, yağ buharı ve kalan nemin atılmasını sağlayan uygun ölçekli, özel bir hava kompresörü, soğutulmuş bir kurutucu ve bir filtre öbeğidir.

      Oksijen en iyi ve temiz kenar kalitesini ve tüm plazma gazlarında en yüksek kesim hızlarını sunduğundan, siyah sac kesimi için sektör standardı hâline gelmiştir. (Oksijen plazma gazıyla alüminyum plaka veya paslanmaz çelikte plazma kesimi yapılması önerilmez). Oksijen plazma gazı, her damlanın daha düşük bir yüzey gerilimine sahip olduğu daha ince bir erimiş metal sıçrantısı üretmek üzere siyah sac ile etkileşime girer. Bu erimiş sıçrantı kerften daha kolay uzaklaştırılır.

      Azot, eski plazma torçlarının çoğunda kullanılıyordu. Çok miktarda alüminyum ve paslanmaz çelik kesiyorsanız hâlâ en iyi seçenektir. Kesim kalitesi ve parça ömrü mükemmeldir. Ancak kalın malzemelerde (genelde ½ inç üstü) plazma sisteminizin kapasitesinin en üst noktasında argon-hidrojene geçiş yapın. Azot plazma kullanıldığında genelde en iyi ikinci seçenek havadır. CO2 iyi sonuç verir, havadan biraz daha iyi yüzey sonlandırması, kesim hızı ve parça ömrü sunar.

      Argon hidrojen, kalın paslanmaz çelik ve alüminyum kesiminde (1/2 inç üstü) tercih edilen gazdır. Karışım tipik olarak %35 hidrojen: %65 argon (H-35) içerir. Argon hidrojen en sıcak yakıcı plazma gazıdır ve maksimum kesme kapasitesini sunar.

      Kullanılacak en iyi gaz, esas olarak üç unsura bağlıdır: kesim kalitesi, verimlilik ve ekonomi.

      Siyah sacda en iyi, temiz kenar kalitesi, en az çapak seviyesi, asgari yeniden çalışma, mükemmel kaynaklama ve en yüksek kesim hızı/verimlilik için oksijen plazma ve hava muhafaza kullanın.

      1/2 inç altındaki paslanmaz çelik ve alüminyumda en iyi kesim kalitesi için size iyi bir kesim kalitesi ve ekonomiklik dengesi sunabilecek azot plazmayı ve ikincil olarak havayı kullanın. Biraz daha iyi ve hızlı kesim için ikincil olarak CO2 kullanın. Sisteminiz izin veriyorsa, su, muhafaza en iyi kenar kalitesini sunacaktır.

      Kalın paslanmaz çelik ve alüminyumda en iyi kesim kalitesi için ikincil olarak azot ile argon-hidrojen kullanın. UYARI: Sisteminizde güvenli işlem için argon hidrojen gazı bulunmalıdır.

      En ekonomik kesimi elde etmede alüminyum, siyah sac ve paslanmaz çelik kesimi için en iyi seçenek temiz ve kuru atölye havasıdır.

      Kaynak: www.hypertherm.com

      Nev Teknoloji olarak istediğiniz boyutlarda ve kesim kabiliyetinde CNC Plazma Kesim Tezgahları üretmekteyiz. Sağlam, estetik ve amacına uygun tasarımlarla; yüksek hassasiyetli kesimler yapabileceğiniz CNC Plazma tezgahlar iki yıllık garantisiyle vazgeçilmez yardımcınız olacaktır. HVAC CNC Plazmalar haricinde Pro serisi CNC Plazma Makinalarımız ile her sektöre uygun tezgahlar üretiyoruz. Özel tasarım CNC plazma tezgahlar ile özelleşmiş işleriniz için kusursuz makinalar üretiyoruz. Nev Teknoloji olarak her zaman daha iyisi için çalışıyoruz. CNC Plazma Kesim Tezgâh Fiyatı için bizimle irtibata geçin. Sizin için her zaman daha iyisi: NEV TEKNOLOJİ

      

 
CNC Plazma nev teknoloji

HVAC CNC Plazma

Havalandırma firmaları için tasarlanan plazma makinaları rulo şeklinde sacları kesim için özelleşmiştir. Rulo şeklindeki sac uygun boyutta kesildikten sonra tezgah üzerine konulduğunda bombe şeklinde bulunur ve tam olarak düz olarak bulunmamaktadır.

Detaylı Bilgi
CNC Plazma nev teknoloji

Pro CNC Plazma

Nev Teknoloji olarak ürettiğimiz özel tasarım CNC plazma makinaları ile işletmenize yönelik özelleşmiş makinalar ile işletmenize yönelik çözümler sunuyoruz. Gerek farklı boyutlarda, gerekse özelleşmiş eksen tasarımları ile hayallerinizi gerçekleştiriyoruz.

Detaylı Bilgi
CNC Plazma nev teknoloji

Özel Tasarım CNC Plazma

Nev Teknoloji olarak ürettiğimiz endüstriyel döner robotları, konveyör sistemler, döner taşıma sistemleri ve diğer yardımcı ekipmanlar ile en iyiye birlikte ulaşıyoruz. Endüstriyel döner üretim hatlarının olmazsa olmazı endüstriyel döner robotlarıdır.

Detaylı Bilgi