CNC Plazma Kesim Kalitesi Sorunlarının Tespiti

      Birçok fabrikasyon dükkanı çapakları gidermek veya boyutla ilgili yanlışlıkları düzeltmek amacıyla plazma makinesinde kesilen parçaları yeniden işlemek için çok zaman ve para harcar. Bu kesim kalitesi sorunlarının bir kısmı eski veya bakımı iyi yapılmamış bir kesim makinesiyle bağlantılı mekanik sorunlardan ve elektrik sorunlarından kaynaklanır; diğer sorunlar ise işlemin kendisi ile alakalıdır. Kesim kalitesi denklemindeki bu kadar değişkenle birlikte, bir plazma kesim sistemi torç operatörü, kesim kalitesi ile alakalı bir sorunu nasıl tespit etmeye başlar? Burada, plazma kesim bir parçanın doğruluğunu etkileyen kritik işlem değerlerini ele alıyoruz. Operatör bu değişkenleri dikkatli bir şekilde kontrol ederek boyutla ilgili sorunları ve bunlarla bağlantılı ikincil işlemlerin veya hurda parçaların maliyetlerini asgari düzeye indirebilir veya ortadan kaldırabilir.

      Kerf genişliği ve bevel diyagramı

      Kerf, plazma kesme işlemi tarafından yaratılan boşluk veya plazma arkı tarafından uzaklaştırılan metal miktarıdır. Plazma arkı dinamiktir (amperaj, voltaj, gaz akışı ve hareket eden torçun hızına bağlı olarak büyüklüğü ve şekli değişir) ve plazma arkı sütunu değişirken kerf de değişir. Nozul boyutu da kerf genişliğini doğrudan etkiler çünkü nozul deliği plazma gazı jetini belli bir çapa kadar sıkıştırır. (Nozullar amperaj değerlerine göre boyutlandırılır: delik ne kadar büyükse kaldırabileceği güç o kadar büyük olur.) Kerf genişliğini göz kararı tahmin etmenin iyi bir yolu nozul deliği büyüklüğünü 1,5 ile çarpmaktır. Örneğin 0.086 inç orifisli 200 amperlik bir hava nozulu yaklaşık 0.129 inç büyüklüğünde bir kerf genişliğine sahip olacaktır.

      Plazma arkı kesimi için CNC kontrolleri kerf telafisi denen ayarlanabilir bir parametreye sahiptir. Operatör veya programcı kerf telafisi için, genellikle kerf genişliğine eşit olan bir değer girer (bazı kontroller _ kerf genişliği'ni kullanır). Ardından CNC, kerfi parçanın atık tarafında tutarak, otomatik olarak kesim genişliği için telafiyi hesaplar. Doğru kerf telafisi değerini bulmak için operatörler genellikle bir deneme yanılma yöntemi kullanırlar. İlk önce, bir ilk değer elde etmek için göz kararı veya fiziki olarak ölçerek kerfi tahmin ederler. Ardından test parçalarını kesip ölçer, kerf telafisini aşağı veya yukarı hizalar ve parça doğru ölçülene kadar işlemi yinelerler.

      Kaynak: www.hypertherm.com

      Nev Teknoloji olarak istediğiniz boyutlarda ve kesim kabiliyetinde CNC Plazma Kesim Tezgahları üretmekteyiz. Sağlam, estetik ve amacına uygun tasarımlarla; yüksek hassasiyetli kesimler yapabileceğiniz CNC Plazma tezgahlar iki yıllık garantisiyle vazgeçilmez yardımcınız olacaktır. HVAC CNC Plazmalar haricinde Pro serisi CNC Plazma Makinalarımız ile her sektöre uygun tezgahlar üretiyoruz. Özel tasarım CNC plazma tezgahlar ile özelleşmiş işleriniz için kusursuz makinalar üretiyoruz. Nev Teknoloji olarak her zaman daha iyisi için çalışıyoruz. CNC Plazma Kesim Tezgâh Fiyatı için bizimle irtibata geçin. Sizin için her zaman daha iyisi: NEV TEKNOLOJİ

      

 
CNC Plazma nev teknoloji

HVAC CNC Plazma

Havalandırma firmaları için tasarlanan plazma makinaları rulo şeklinde sacları kesim için özelleşmiştir. Rulo şeklindeki sac uygun boyutta kesildikten sonra tezgah üzerine konulduğunda bombe şeklinde bulunur ve tam olarak düz olarak bulunmamaktadır.

Detaylı Bilgi
CNC Plazma nev teknoloji

Pro CNC Plazma

Nev Teknoloji olarak ürettiğimiz özel tasarım CNC plazma makinaları ile işletmenize yönelik özelleşmiş makinalar ile işletmenize yönelik çözümler sunuyoruz. Gerek farklı boyutlarda, gerekse özelleşmiş eksen tasarımları ile hayallerinizi gerçekleştiriyoruz.

Detaylı Bilgi
CNC Plazma nev teknoloji

Özel Tasarım CNC Plazma

Nev Teknoloji olarak ürettiğimiz endüstriyel döner robotları, konveyör sistemler, döner taşıma sistemleri ve diğer yardımcı ekipmanlar ile en iyiye birlikte ulaşıyoruz. Endüstriyel döner üretim hatlarının olmazsa olmazı endüstriyel döner robotlarıdır.

Detaylı Bilgi