CNC Plazma İle Kesmede Önemli Parametreler

      Plazma ile kesmede önemli parametreler gaz parametreleri, güç kaynağı parametreleri ve kesme hızıdır. Parametreler arasındaki ilişkiler kesmede elde edilecek kaliteyi tanımlar. Gaz parametreleri; taşıyıcı(plazma) ve koruyucu gazın akış hızı ve gazların karışım oranıdır. Plazma gazının akış hızının artışı arkın kararlılığını etkileyen faktörlerden birisidir. Arkın yoğunluğunu arttırır. Koruyucu gazın akış hızının artışı artan momentum nedeni ile eriyen malzemenin kesme bölgesinden püskürtülmesini kolaylaştırır.

      Güç kaynağı parametreleri ise 'standoff', 'V' ve akım şiddetidir,'I'. Standoff, malzeme-torç arası uzaklığı belirler. Akım şiddeti, 'I', plazma sisteminin gücünü belirler. Malzemeye transfer edilen birim zamandaki enerji daha yüksek olduğundan aynı kalınlıktaki malzeme için kesme hızı akım şiddeti değeri ile artar. Değer yükseldikçe kesilebilecek malzeme kalınlığı da artar.

      Kesme hızı(f), kesme sonrası metalin kesme yüzeylerinin kalitesini etkileyen parametrelerden biridir. Tavsiye edilen değerden yavaş hızlarda plazma arkı ergittiği bölgeden hemen uzaklaşmadığı için yarık aralığı değeri artar. Bu geriye doğru eğimli kesme çizgileri oluşturur. Daha yüksek hızlarda plazma arkı malzemeyi tüm kalınlık boyunca ergittiği fakat püskürtme işlemi tamamlanmadan torç hızla ilerlediği için alt kısımlarda malzeme tekrar katılaşarak yarığı doldurur ya da kalın çapak oluşumu gözlenir.

      Nev Teknoloji olarak istediğiniz boyutlarda ve kesim kabiliyetinde CNC Plazma Kesim Tezgahları üretmekteyiz. Sağlam, estetik ve amacına uygun tasarımlarla; yüksek hassasiyetli kesimler yapabileceğiniz CNC Plazma tezgahlar iki yıllık garantisiyle vazgeçilmez yardımcınız olacaktır. HVAC CNC Plazmalar haricinde Pro serisi CNC Plazma Makinalarımız ile her sektöre uygun tezgahlar üretiyoruz. Özel tasarım CNC plazma tezgahlar ile özelleşmiş işleriniz için kusursuz makinalar üretiyoruz. Nev Teknoloji olarak her zaman daha iyisi için çalışıyoruz. CNC Plazma Kesim Tezgâh Fiyatı için bizimle irtibata geçin. Sizin için her zaman daha iyisi: NEV TEKNOLOJİ

      

 
CNC Plazma nev teknoloji

HVAC CNC Plazma

Havalandırma firmaları için tasarlanan plazma makinaları rulo şeklinde sacları kesim için özelleşmiştir. Rulo şeklindeki sac uygun boyutta kesildikten sonra tezgah üzerine konulduğunda bombe şeklinde bulunur ve tam olarak düz olarak bulunmamaktadır.

Detaylı Bilgi
CNC Plazma nev teknoloji

Pro CNC Plazma

Nev Teknoloji olarak ürettiğimiz özel tasarım CNC plazma makinaları ile işletmenize yönelik özelleşmiş makinalar ile işletmenize yönelik çözümler sunuyoruz. Gerek farklı boyutlarda, gerekse özelleşmiş eksen tasarımları ile hayallerinizi gerçekleştiriyoruz.

Detaylı Bilgi
CNC Plazma nev teknoloji

Özel Tasarım CNC Plazma

Nev Teknoloji olarak ürettiğimiz endüstriyel döner robotları, konveyör sistemler, döner taşıma sistemleri ve diğer yardımcı ekipmanlar ile en iyiye birlikte ulaşıyoruz. Endüstriyel döner üretim hatlarının olmazsa olmazı endüstriyel döner robotlarıdır.

Detaylı Bilgi