Plazma Hakkında
Torcun merkezindeki küçük kanalda negatif kutup çubuğu(elektrod) bulunur. Kanalın kenarları ise pozitif yüklenmiş durumdadır. Plazma oluşturabilmek için bu kutupların farklılığı kullanılır. Plazma kesici çalışır vaziyetteyken elektrik ve gaz torca aynı borudan ama farklı kanallardan hiç temas etmeden aynı anda giderler. Sıkıştırılmış gaz kanalın etrafındaki boşluğu doldurur ve içeride kutup çubuğunun etrafını sarar. Elektrik akımı ise negatif kutup çubuğuna gelerek çubuğun kenarındaki pozitif yüzeyle etkileşime girer. Akım bir kenardan diğerine atlayarak küçük bir elektrik kıvılcımı yani ark yaratır. Oluşan bu minyatür arka temasa geçen sıkıştırılmış gaz yoğun bir şekilde uyarılarak hal değiştirir ve gaz artık gaz değildir. Pozitif iyonlar ve serbest elektronlardan oluşan hiper enerjili bir sis haline gelmiştir. Yani artık plazmadır fakat plazma hala torcun içindedir ve metali kesmek için torcun dışına çıkmalıdır.
İşte tam burada metale tutturulmuş pozitif istasyon devreye girer bütün yüzeyi pozitif yapar. Torç metale yaklaştırıldığında metal kanalın kenarlarındakinden daha geniş bir pozitif yüklü yüzey sunar. Elektrik akımı her zaman kendisi için kolay ve daha az dirençli yolu tercih etmeye meyillidir. Bu sebeple bu büyük pozitif yüklü istasyon bütün elektrik akımını kendine çeker. Plazma torçtan dışarı fırlar o kadar sıcaktır ki metali eritir ve hatta buharlaştırır. Erimiş ya da buharlaşmış metal kanalın kenarından fışkıran gaz tarafından uzaklaştırılır. Sonuç olarak sadece hava ve elektrik kullanımıyla temiz ve kaliteli bir kesim sağlar.
Modern plazma ile kesme sistemlerinde, iyi bir kesme kalitesi elde etmek için taşıyıcı (plazma) ve koruyucu gaz olarak çeşitli gazlar ve karışımları kullanılmaktadır. Kullanılacak plazma gazları arasındaki farklar gazın iyonlaşma enerjisi, termal iletkenlik ve reaktiflik özelliklerine bağlıdır. Gazın iyonlaşma enerjisi arkın gerilme değerini ve açığa çıkan enerji yoğunluğunu etkiler. Termal iletkenlik, arkın sürekliliğini etkilediği gibi enerjinin ısı formunda iletilmesinde de rol oynar. Reaktiflik ise ısı etkisi altında gazın ergiyen malzeme ile etkileşmesidir. Plazma torçunun teknolojisine göre de kullanılan gazların karışım oranları da değişebilir. Plazma ile kesmede en çok kullanılan gazlar hava, azot, oksijen ve argon hidrojendir
Nev Teknoloji olarak istediğiniz boyutlarda ve kesim kabiliyetinde CNC Plazma Kesim Tezgahları üretmekteyiz. Sağlam, estetik ve amacına uygun tasarımlarla; yüksek hassasiyetli kesimler yapabileceğiniz CNC Plazma tezgahlar iki yıllık garantisiyle vazgeçilmez yardımcınız olacaktır. HVAC CNC Plazmalar haricinde Pro serisi CNC Plazma Makinalarımız ile her sektöre uygun tezgahlar üretiyoruz. Özel tasarım CNC plazma tezgahlar ile özelleşmiş işleriniz için kusursuz makinalar üretiyoruz. Nev Teknoloji olarak her zaman daha iyisi için çalışıyoruz. CNC Plazma Kesim Tezgâh Fiyatı için bizimle irtibata geçin. Sizin için her zaman daha iyisi: NEV TEKNOLOJİ
HVAC CNC Plazma
Havalandırma firmaları için tasarlanan plazma makinaları rulo şeklinde sacları kesim için özelleşmiştir. Rulo şeklindeki sac uygun boyutta kesildikten sonra tezgah üzerine konulduğunda bombe şeklinde bulunur ve tam olarak düz olarak bulunmamaktadır.
Detaylı BilgiPro CNC Plazma
Nev Teknoloji olarak ürettiğimiz özel tasarım CNC plazma makinaları ile işletmenize yönelik özelleşmiş makinalar ile işletmenize yönelik çözümler sunuyoruz. Gerek farklı boyutlarda, gerekse özelleşmiş eksen tasarımları ile hayallerinizi gerçekleştiriyoruz.
Detaylı BilgiÖzel Tasarım CNC Plazma
Nev Teknoloji olarak ürettiğimiz endüstriyel döner robotları, konveyör sistemler, döner taşıma sistemleri ve diğer yardımcı ekipmanlar ile en iyiye birlikte ulaşıyoruz. Endüstriyel döner üretim hatlarının olmazsa olmazı endüstriyel döner robotlarıdır.
Detaylı Bilgi